Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“До средата на септември се берат черната боровинка и аронията, затова ви предлагам рецепта за любимото ми брауни с черни боровинки и арония”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
200 г дребни плодове (черни боровинки и арония) + още за украса, 120 г натурален шоколад + 1 шоколад за гарниране, 80 г краве масло, 1 ч.ч. кафява захар, 3 яйца, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. какао, 1 ампула течна ванилия, 1 ч.л. бакпулвер, 1 щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтопяваме на водна баня шоколада с маслото. Отдръпваме сместа от котлона и я разбъркваме със захарта. Щом поизстине, прибавяме едно по едно яйцата, като разбъркваме след всяко.
Сипваме прясното мляко и ванилията. Разбъркваме отново. Отделно пресяваме брашното заедно с какаото, солта и бакпулвера и постепенно го добавяме към шоколадовата смес. Половината дребни плодове пюрираме, прецеждаме и смесваме със сместа за брауни.
Изсипваме я в тава с диаметър 20 см, предварително застлана с хартия за печене. Отгоре може да поставим цели плодчета.
Печем в загрята фурна на 180 градуса за 25-30 мин. Оставяме да се охлади и гарнираме с останалия шоколад, разтопен на водна баня, заедно с лъжичка какаово масло. Докато още е разтопен, слагаме останалите плодчета.
Източник: https:www.24chasa.bg