Бери брауни

https://mreja.bg/skandali/beri-brauni/58366 Mreja.bg
Бери брауни


Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“До средата на септември се берат черната боровинка и аронията, затова ви предлагам рецепта за любимото ми брауни с черни боровинки и арония”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

200 г дребни плодове (черни боровинки и арония) + още за украса, 120 г натурален шоколад + 1 шоколад за гарниране, 80 г краве масло, 1 ч.ч. кафява захар, 3 яйца, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. какао, 1 ампула течна ванилия, 1 ч.л. бакпулвер, 1 щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разтопяваме на водна баня шоколада с маслото. Отдръпваме сместа от котлона и я разбъркваме със захарта. Щом поизстине, прибавяме едно по едно яйцата, като разбъркваме след всяко.

Сипваме прясното мляко и ванилията. Разбъркваме отново. Отделно пресяваме брашното заедно с какаото, солта и бакпулвера и постепенно го добавяме към шоколадовата смес. Половината дребни плодове пюрираме, прецеждаме и смесваме със сместа за брауни.

Изсипваме я в тава с диаметър 20 см, предварително застлана с хартия за печене. Отгоре може да поставим цели плодчета.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 25-30 мин. Оставяме да се охлади и гарнираме с останалия шоколад, разтопен на водна баня, заедно с лъжичка какаово масло. Докато още е разтопен, слагаме останалите плодчета.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.