Мрежа

Бъдещи педагози от Москва гостуват във Великотърновския университет

0 0

Осем студенти от Московския държавен педагогически университет са на посещение във Великотърновския университет. Те са в старата столица по договор за двустранно сътрудничество, предвиждащ обмен на студенти и преподаватели по културно-образователна програма, предадоха от ректората.

По време на престоя си във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ студентите ще обменят опит в преподаването на дисциплини от педагогическия цикъл, както и ще се запознаят с езика, традициите и културата на България.

По българска традиция гостите бяха посрещнати с хляб и сол в Руския културно-иформационен център, след което проф. д-р Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет, им изнесе лекция на тема „Международните комуникации в съвременния свят“.

В края на престоя си гостите ще се запознаят с културно-историческите забележителности на Велико Търново, Арбанаси и Габрово. В рамките на двустранния обмен между двата университета търновски студенти ще посетят Московския педагогически държавен университет в края на месец септември.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 17 = 18