Мрежа

Българин замесен в афера за над 100 милиона долара

САЩ иска екстрадирането му

0 8 454

Бизнесмен от Пловдив има 6 повдигнати обвинения от американски съд. Петър Михайлов, известен като вълкът от Марково потърси спешно медицинска помощ, което отложи делото му за екстрадиция до САЩ.

Българският съд трябваше да разгледа искането на колегите си от Ню Йорк, които обвиняват българина в крупни финансови машинации, пране на пари и участие в организирана престъпна група.

Михайлов беше арестуван след мащабно издирване от българските и международните служби от Европа и САЩ.

Според обвинението той е бил част от мащабна схема, която е манипулирала цените на акциите в борсите и са се възползвали да натрупат крупни печалби.

Част от прилаганите от групата от 10 човека действия се наричат още изпомпване и изхвърляне.

 

Същият е собственик на луксозно имение в село Марково, което често бива наричано пловдивският Бевърли хилс, тъй като е известно, като мястото за луксозни вили до Пловдив. Селото се намира само на около 3 км от града, има невероятна гледка, тъй като е леко в планината и е предпочитано от заможните бизнесмени.

Михайлов също живее там, като дори притежава площадка за хеликоптери.

 

В САЩ гледат много сериозно на финансовите измами, заобикалянето на плащането на данъци, а и като цяло към финансовата им система.

 

Скоро българският съд трябва да нарочи ново заседание, на което да реши дали да предаде на американските власти пловдивчанина.

 

Източник: Трафик Нюз

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 9 + 1 =