Мрежа

Апокалипсис в Созопол (СНИМКИ)

Пораженията по две от плажните ивици са страшни

0 3 425

След силните дъждове и извилата се силна буря в Созопол е истински апокалипсис.

Нанесени са много сериозни щети на централния плаж в морското градче и плаж „Хармани“,

Бурята, която се е разразила снощи е вилняла повече от час и редултатите са налице. Пораженията, които е нанесла върху две от пясъчните ивици, са пагубни.
Поройният дъжд е изкопал огромни канали по два от най-атрактивните плажове по южното ни Черноморие, жалва се концесионерът, пише burgas24.bg.

Пясъкът на голяма част от плаж „Хармани“ е отнесен в морето. Нужно е да бъдат предприети незабавни мерки за запазването на плажните ивици с оглед ситуацията.

Проблемът с градската инфраструктура остава нерешен, което означава, че следващият пороен дъжд не само ще повтори ситуацията, а и ще е много по-тежка.

Кирил Спасов, който е концесионер на плажовете „Созопол“ – централен и „Хармани“ отбелязва, че за пореден път ще вложат огромни средства и сили за възстановяването на двете плажни ивици. Той обаче призова отговорните институции да вземат спешни мерки, чрез които проблемът с наводненията в Созопол да се реши кардинално.

Поради факта, че плажовете са в най-ниската точка на града, откъдето минава водосборът и поради тази причина са най-уязвими. Всеки пороен дъжд нанася много тежки поражения.
Спасов отбелязва, че за трети път се озовават в подобна критична ситуация и то само за тази година, а това му струва сериозни финанси.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 62 − = 57