Мрежа

Александър Алтънбашев се укрива заради загубени чужди пари? (Нови версии за изчезването му)

0 429

Александър Алтънбашев се укрива заради загубени чужди парични средства, узна Мрежа.

Специалисти по криптовалутите са на мнение, че това е най-вероятната причина за мистериозното изчезване на IT специалиста, който е в неизвестност от понеделник.

Според криптоексперта Владислав Драмалиев, покрай завишения интерес около виртуалните валути през последните години са се появили много хора, които си мислят, че могат да управляват криптопортфейли.

„Ако той наистина е управлявал пари на други хора, в един момент се събуждаш една сутрин и от тези пари са останали нула, и хората, когато започнат да си ги търсят вече – може да се е създал някакъв конфликт там“, заяви Владислав Драмалиев, директор на фондация „Битхоуп“.

Драмалиев вижда и възможна връзка с последния мащабен срив на големите криптопроекти.

„И ако той в някаква степен си е повярвал и сега се е опарил от тази случка, може да има някакви негативни последствия“, допълни експертът.

От полицията пък разкриват, че е образувано досъдебно производство за отвличане, но към момента липсват данни за такова.

„Много се надявам да не е отвлечен и да не се връщаме в ерата на Наглите“, каза Велизар Величков, експерт по криптовалути.

Източник: бТВ

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 5 + 2 =