Мрежа

Адв. Шаркова: Липсва комуникация между болници и лекари при педиатричната помощ

0 108

За мен има сериозни проблеми в системата на детското здравеопазване и се надявам този случай да остане изключение, но да е повод за сериозен разговор на тема педиатрична помощ.

Това коментирa пред БНТ адвокатът по медицинско право Мария Шаркова след смъртта на 3-годишно дете в столична болница.

Детето е починало от едно изключително неприятно усложнение, за което често статистиката посочва фатален край, отбеяза тя.

„Необходимо е да се изследва дали е можело да бъде предотвратено нещастното събитие, към този момент ние не разполагаме с резултатите от проверките, така че всеки един извод би бил преждевременен“, коментира Шаркова.

Според нея има два основни проблема в педиатричната помощ у нас – лутането на родители в различни здравни заведения и липса на комуникация между болници и лекари.

„Много често родителите се лутат в такива сложни ситуации, не знаят къде да отидат. В различни болници има различни лечения за деца. Освен това, невъзможността за адекватна комуникация на лечебните заведение и лекари да се проследява медицинската помощ в нейната цялост. За съжаление, в Европа ние сме водещи в негативната статистика за детска смъртност“, отбеляза адвокатът.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 59 + = 61