Мрежа

12 са вече загиналите и 650 ранените на протестите в Ирак (Снимки)

0 0

Не по-малко от 12 души са загинали по време на безредиците в Ирак, а броят на пострадалите е достигнал 650, съобщава местната агенция Shafaq, като се позовава на Върховната комисия по правата на човека, предава РИА Новости, цитирана от „Фокус“.

„В хода на протестите са загинали 11 демонстранти и един служител на службите за сигурност, ранени са 650 души, включително 87 полицая“, цитира агенцията ръководителя на комисията Али ал Баяти.

Според неговата информация са задържани 122 души, повечето от които са пуснати на свобода.

По-рано премиерът на Ирак Абд ал Махди заяви, че във връзка с протестите въвежда комендантски час в столицата Багдад от пет часа сутринта в четвъртък до второ нареждане. Подобна мярка е въведена и в редица други провинции.

Протестите започнаха във вторник в Багдад, двама души бяха убити, а над 200 бяха ранени.В сряда демонстранти се събраха не само в столицата, но и няколко други провинции – Зи-Кар, Васит, Наджаф, Дивания и Бабил. Протестиращите изискват подобряване на условията на живот, решаване на проблемите в областта на здравеопазването, образованието и пазара на труда и борбата с корупцията.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 16 − 7 =