Мрежа

Здравко Димитров обеща Пловдив да догони София до края на мандата му

0 0

Битката за Пловдив: Всички обещават зелени площи и детски градини

Основните кандидат-кметове на Пловдив обещаха зелени площи и детски градини в предизборен дебат по bTV.

Всеки гражданин, дошъл при мен, който постави проблем, ще го решавам. Ще решим проблемите с трафика, паркирането, нови зелени площи и детски площадки. До края на мандата да достигнем София по жизнен стандарт. Екология, доходи, жизнен стандарт – това мога да направя.

Това обяви кандидат-кметът на ГЕРБ за Пловдив Здравко Димитров в дебата.

Ще управлявам честно и открито, в диалог с гражданите. Имам добър екип. Работа, работа, работа. Знам как да го направя, защото Пловдив е в сърцето ми, обеща той.

При Иван Тотев се направиха и добри неща, резервирано се изказа той за досегашния кмет. И даде пример – спортната зала и реновирането на много булеварди. „Всеки нов кмет е длъжен да направи ревизия на досегашния кмет, и това е нормално. Ако има нередности, бих ги казал – така е честно към гражданите. Ако има нередности и не ги предам на съда, ще стана съучастник“, потвърди Димитров, че няма да пази предшественика си.

Димитров обеща укрепване на общинското здравеопазване.

Във всеки район до края на мандата трябва да бъдат изградени по 2 детски градини, обеща Димитров. За 8 г. бяха направени 6, отдаде заслуженото той и на Тотев.

Да се стабилизират финансите на общината. Близо до хората. Приемен ден – всеки ден. Това обеща Славчо Атанасов, бивш кмет на града, сега кандидат на НФСБ и ВМРО.

„Срещу мен беше извършен преврат, бяха ми отнети правомощията и прехвърлени към районните кметове на ГЕРБ“, вметна той спомените си от 2007 г., когато бе кмет на ВМРО и ГЕРБ, но след първата си година на поста развали отношенията с управляващата партия.

Сегашните обществени поръчки са с изключително дълъг срок, смята Атанасов.

Само 17 са детските ясли, да обърнем внимание на тях, призова той.

Имаме готови 3 проекта за нови паркове на Пловдив. По мое време бяха построени 4, напомни Атанасов.

С грижа за хората и управление с човешко лице – такъв стил на управление обеща Атанасов. И отбеляза, че докато всички други кандидати казват „ще“, той вече е показал как може да бъде управляван градът.

Подготвени хора да управляват Пловдив. Експертиза, силен екип и силни темпове на развитие, обеща кандидат-кметът Дани Каразирева, която в момента е общински съветник.

Анализ на обществените поръчки и ревизия на данъците и таксите е друг неин приоритет.

Яслите са най-важните, за да се реши проблемът с недостатъчните места за децата, каза тя.

„Изминах много дълъг и труден път срещу партийните лобита. Да решим дали искаме още от същото, или искаме ново управление срещу партийния модел“, призова тя.

Пловдив да е град на здрави и образовани хора, обеща кандидатът на БСП Николай Радев, който също е общински съветник.

Спасяването на Първа градска болница, детските ясли, образованието. Пловдивските училища да произвеждат високо образовани ученици, продължи Радев, който е учител.

Искаме програмен бюджет, допълни той.

И обеща да е социален лидер на града и да направи Пловдив град на хората.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 71 + = 79