• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Тази жена се оказа по-богата от Елизабет Втора

[Dec] 21
04:34 2020
A+ A-
13161 прегледа

Според анализаторите разследването ще изиграе лоша шега на политическата му кариера

Разследват финансовия министър на Великобритания – Руши Сунак заради това, че не е била декларирана значима част от състоянието на съпругата му. 

 

Според публикации във вестник "Гардиън", цитиран от bgonair.bg, тя е богата наследница на един от най-големите бизнесмени в Индия. 

 

Журналистическото разследване показва, че финансовият министър Руши Сунак не е разкрил цялото състояние на съпругата си, оценявано на няколко милиони лири. 

Тя е дъщеря на един от най-големите индийски бизнесмени, който е смятан за основателя на IT сектора в родината си. Оказва се, че съпругата на Сунак притежава дялове в няколко компании на баща си. 

 

Сред тях съвместно дружество с известния готвач Джейми Оливър. Акциите ѝ са на стойност 480 милиона британски лири. Така се оказва, че тя е по-богата от кралица Елизабет втора, която притежава 350 милиона. 

 

Съгласно законите на Обединеното кралство всеки министър при встъпване в длъжност открито трябва да декларира всички свои финансови активи и тези на близки членове на семейството. 

 

В разследването се твърди, че Руши Сунак не е спазил закона, защото е декларирал, че съпругата му е собственик на малка компания, базирана в Обединеното кралство. 

Предстои надзорният орган по етиката на правителството да реши дали ще се занимава със случая. 

 

Анализаторите смятат, че разследването ще изиграе лоша шега на политическата му кариера, тъй като той е сочен като възможен претендент за премиерския пост. 

Руши Сунак налага смело публичния си образ. Той се отказа от министерската си заплата и ходи да сервира в закусвалня, когато обяви отпускане на държавни субсидии за ресторантите в условията на пандемия. Източник: https:blitz.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*