• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

ООН с втрещяваща прогноза за 2021 година

Ноември 21
16:52 2020
A+ A-
14022 прегледа

Всяко влошаване на ситуацията ще доведе до масов глад

ООН направи толкова страшна прогноза за 2021 година, че втрещи всички.

 

Кризата, причинена от мерките на политиците, няма да е ограничена само до настоящата година. Всъщност ефектите от нея ще се усещат от тях и догодина. За това предупреди директорът на Световната програма по прехраната Дейвид Бийсли, предаде „Zero Hedge“.

 

Неговата прогноза е, че през 2021 г. ще се наблюдава унищожителен глад, най-вече в бедните страни. А очакването, че след първото затваряне ще видим скоростен растеж на икономиките и възстановяване на веригите на доставки, изглежда, засега не се сбъдва.

 

Дори напротив – страните по света отново се затварят. Резултатът от това ще е загубата на още много животи заради глад глобално.

"Ще станем свидетели на глад с библейски измерения през 2021 г.", каза Бийсли. Според него следващата година ще е по-тежка от тази по отношение на гладуващите.

 

Същевременно заради работата си в тази сфера, Световната програма по прехраната на ООН през тази година получи Нобеловата награда за мир. Според доклад, публикуван от програмата и Организацията по прехраната и земеделието към ООН в 20 държави "е изключително вероятно да се наблюдава пик на остра хранителна несигурност в следващите между три и шест месеца. Необходимо е спешно внимание."

 

Сред тях са Йемен, в който заради войната, започната от Саудитска Арабия, днес се наблюдава най-тежката хуманитарна катастрофа, Североизточна Нигерия и Буркина Фасо.

"Там се наблюдава критична ситуация на гладуване заради години конфликти или други шокове. Всяко влошаване на ситуацията ще доведе до масов глад".Източник: https:blitz.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*