• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Лъсна страшната истина за COVID-19 в Китай

Юли 19
14:35 2020
A+ A-
9102 прегледа

Това е повлияло, потенциално фатално на стратегиите на други държави

Страшната истина за COVID-19 в Китай  лъсна. Оказва се, че около 87% от случаите на коронавирус в китайския град Ухан между януари и март може да са останали неоткрити.

Това сочи проучване, публикувано от „Nature“.

 

Изследването е дело на група китайски експерти от Ухан, където се счита, че COVID-19 за първи път се е предал от човек на човек.

Учените са установили, че между 53 и 87 процента от заразените преди 8 март, са останали недокументирани, като потенциално са включвали хора с леки или без симптоми.

 

Ако не се вземат в предвид тези случаи се оказва, че честотата на заразяване с COVID-19, е едва 0,28. Това означава, че по-малко от една трета от заразените са предавали вируса на друг човек и заразата би трябвало бързо да затихне.

 

При отчитане на всички случаи обаче честотата на заразяване се покачва до 3,54. Тоест тя е много по-висока от тази при предходните коронавируси като ТОРС и Близкоизточния респираторен синдром.

Тези констатации подчертават „риска, породен от неустановени случаи при промяна на стратегиите за намеса”, посочват авторите.

 

Насоките за диагностициране, публикувани от китайското правителство по това време, предвиждаха, че асимптоматичните заразени, въпреки че са потвърдени чрез лабораторни тестове, не се отчитат като „потвърдени случаи”, докато не покажат клинични прояви.

Това е повлияло, потенциално фатално на стратегиите на други държави за предотвратяване на разпространението на вируса.Източник: https:www.vesti.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*