• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Как синът на Борис Джонсън се роди под сянката на смъртта?

Май 01
16:10 2020
A+ A-
12915 прегледа

Автор на „Гардиън“ смята, че бебето на британския премиер е прекрасен символ на политическия му стил

Синът на британския премиер Борис Джонсън се е родил под сянката на смъртта.

 

По повод рождението на сина на Борис Джонсън, в. „Гардиън“ изведе в заглавие, че бебето му, е прекрасен символ на политическия му стил.

 

Припомняме, че преди по-малко от месец, Борис Джонсън бе близо до това да стане първият британски министър-председател, починал на поста си от Викторианската ера насам.

Сега обаче той се превърна в третият премиер от настоящия век, празнувал раждането на свое дете на "Даунинг стрийт" 10.

 

Мнозина са на мнение, че трябва да си със сърце от камък, за да не се трогнеш от историята за болест и нов живот.

Авторът на статията обаче изтъква, че това раждане не е минало, без да бъде използвано за политически цели. Той признава, че обявяването на вестта за появилия се на бял свят наследник на Борис Джонсън е било "брилянтно разиграно" от екипа му.

 

Във вторник "Даунинг стрийт" старателно избягваше да разкрие дали Джонсън, който предния ден бе изписан от болница като възстановен от COVID-19, ще отговаря на въпроси на виртуалното заседание на Камарата на общините.

Именно това мълчание породи спекулации, че здравето на британския премиер може да не му позволява да изпълни тази задача.

 

Продължилото мълчание и в сряда засили допълнително спекулациите. Но след това дойде новината за бебето. На всяко раждане под сянката на смъртта е съдено да засегне емоциите по специален начин, пише "Гардиън".

 

Авторът приканва читателите да помислят колко много от нас са били покъртени от гледките, звуците и усещането за пролетното възраждане на природата по време на кризата с коронавируса. И да отбележат също, че в брифингите на "Даунинг стрийт" от тази седмица въпросите на обществото изразяваха силното желание на дядовците и бабите да видят отново своите внуци.

 

В нашето колективно объркване заради вируса и затварянето вкъщи обещанието на пролетта е истинско доказателство, че животът продължава. Такова е и раждането на едно бебе. Дали някой все още смята, че ролята на индивида в политиката е тривиална и се измерва само чрез класовата борба и сблъсъка на исторически сили?

 

Кариерата на Джонсън е живо и вдъхновяващо отрицание на такова мислене. Премиерът вече е дал през годините множество доказателства, че индивидуалностите правят големите разлики, пише още коментаторът на "Гардиън".Източник: https:blitz.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*