• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Има надежда! Специалисти спряха действието на COVID-19, без лекарства и ваксини

Юни 30
11:42 2020
A+ A-
44157 прегледа

Ефективността на "наногъбичките" вече е доказана върху белодробните клетки

Екип експерти са разработили средство, което може да спре разпространението на COVID-19, при това без лекарства или ваксини. Новината бе съобщена от световните издания.

 

Специалистите от Калифорнийския университет в Сан Диего са разработили наночастици. Тези елементи се разпознават от вируса като клетки на организма: произтича съединяване и опит за размножаване на коронавируса.

 

Проучванията сочат, че вирусът губи 93% от свойствата си и е практически неспособен за по-нататъшно разпространение в тялото. Изследователите от Сан Диего наричат наночастиците "наногъбички", защото те всмукват вредните патогени и токсини.

 

"Наногъбичките" са напълно нова и донякъде неочаквана разработка. Вместо да създадат поредната ваксина, учените са се опитали да намерят друг ефективен начин за борба. Очевидно са го направили: наночастиците вършат отлична работа с ролята на стръв, за да отвлекат вниманието на вируса и той да не прониква в живите клетки.

 

Тяхната мембрана има същите рецептори като обикновените клетки, поради което вирусът не вижда разлика. В резултат на това щамът губи основното си свойство – способността да се репликира. Останалите вирусни отпадъци се отделят от организма по естествен начин.

 

Ефективността на "наногъбичките" вече е доказана върху белодробните клетки. Именно в този орган коронавирусът е загубил 93% от свойствата си. Специалистите отбелязват, че тези елементи могат да се използват за лечение на широк спектър от заболявания, за разлика от лекарствата и антителата, които действат по специфичен начин.

 

Новият метод е напълно безопасен, експериментите с мишки са доказали това. В близко бъдеще ще бъдат извършени нови изследванията за безопасността на "наногъбичките". Ако и те завършат успешно, разработката може да започне да се прилага върху хората.Източник: https:blitz.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*