• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Листенца от тиквички с гауда

Август 22
06:53 2019
A+ A-
13 прегледа

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам ви лесна лятна рецепта за златисти листенца от тиквички със сирене гауда. Много са вкусни и се консумират като картофен чипс”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

2 тиквички

1 ч.ч. настъргано сирене гауда (пармезан или друго твърдо сирене)

1 морков

смлян черен пипер

сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме тиквичките, обелваме ги и ги настъргваме на ситно ренде, като предварително сме махнали меката вътрешна част със семките. Посоляваме ги и оставяме за поне 30 минути да се отцедят.

Изцеждаме добре с ръце тиквичките от сока и ги смесваме с настъргания морков и сирене гауда. Овкусяваме с черен пипер на вкус.

Вземаме парченца от сместа и ги слагаме в тава на разстояние от около 2 см, като ги сплескваме с лъжица или с пръсти, за да са по-тънки.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто (около 15 минути), като внимаваме крайчетата да не изгорят. Изчакваме леко да поизстинат и ги изваждаме с шпатула.



Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*