• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

ЕК търси български студенти за работа в евроструктурите у нас

Ноември 01
10:51 2019
A+ A-
5412 прегледа

Младежкият екип Европа търси своите нови кандидати за посланици на Еврокомисията у нас. Изискванията са те да са студенти между 18 и 25 г. с интерес към работа в евроструктурите. Те ще имат задачата да разясняват ползите и правата ни като граждани на Европа, поясни Нова тв.

Програма стартира през 2011 година и през нея вече са преминали около 180 доброволци. Сред тях са Яна и Драган.

„Най-важното, което получих като член на екип Европа е възможността да разгърна своята креативност и да упражня отговорностите, които ми се дават, в действия, които могат да окажат значими резултати и на моите близки приятели, познати, както и на граждани, които срещнахме от различни градове и краища на България”, сподели Яна Младенова.

Програмата включва екип от млади доброволци с желание да придобият знания и умения и да ги споделят с жителите на страната.

„Младежкият екип Европа е страхотно място в което имаме шанса да се запознаем с работата на Европейския съюз и в частност на Европейската комисия. Да се свържем с гражданите в България от най различни целеви и възрастови групи. Благодарение на тази една година в Европейската комисия успях да затвърдя проевропейската си позиция и да се убедя още повече, че Европа върши много за нас”, каза Драган Загорски.

„Възможността помага за в бъдеще. Едновременно с това доброволческата работа им позволява да пътуват и така да създадат много контакти и да натрупат ценен професионален опит”, посочи ръководителят на представителството на ЕК в България Цветан Кюланов.

Крайният срок за записване е 4 ноември, а всичко се случва онлайн - в сайта на Европейската комисия. Полезна информация може да се открие в социалните мрежи на комисията.

„Процесът по кандидатстване не е труден, но се изисква човек да бъде уверен и ясно да следва идеите си. Аз съм един добър пример за студент, който не се обучава в сферата нито на европеистиката, нито на международните отношения. Въпреки това успях да покажа своя потенциал, така че да бъда приета в екипа”, добавя Яна.

„В екипа участват хора от различни сектори и различни градове на България”, разкри Драган.

Длъжността е свързана с различни инициативи, интересни пътувания и посещаване на училища за представяне на възможността.

„Искам да поканя всички да кандидатстват и да се запознаят с процедурата. Има достатъчно време, работата е много интересна и със сигурност няма да съжаляват”, сподели Кюланов.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*