• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Данаил Кирилов не издигна кандидат за главен прокурор, Гешев остана единствен

Юли 29
13:59 2019
A+ A-
5535 прегледа

Правосъдният министър Данаил Кирилов не издигна кандидат за главен прокурор на днешното заседание на пленума на Висшия съдебен съвет, което беше и последното, четвъртото, на което можеха да се излъчват номинации. В началото на заседанието Данаил Кирилов изказа съображенията си да не го направи.

Първото му съображение е, че издигането на Иван Гешев от цялата прокурорска колегия е признак на магистратското самоуправление. Второто съображение е "свързано с обстоятелството, че дори да бъде номиниран друг кандидат, максималната подкрепа е 14 гласа", обясни Кирилов. Според него това би означавало да не се стигне до резултат, а само до противопоставяне на двете колегии, което не бивало да се допуска. 

Той очаквал гражданското общество да достигне до широка подкрепа за кандидата за главен прокурор, но по думите му това не се случило.

Днешното заседание на пленума на Висшия съдебен съвет беше последното, на което можеха да се издигат кандидатури. Единственият номиниран за поста е заместник главният прокурор Иван Гешев. Гласуването трябва да се проведе на 24 октомври.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*