• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Арнаудова: Полфрийман може да напусне България в мига, в който получи документи

Септ. 25
08:17 2019
A+ A-
4428 прегледа

Австралиецът Джок Полфрийман може да напусне България във всеки момент, в който получи документи за самоличност. Това призна говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Нова телевизия. "В момента лицето е свободен гражданин и тъй като няма забрана за напускане на страната, той може да я напусне във всеки един момент, в който получи документи за самоличност", обясни тя.

Убиецът на студента Андрей Монов бе освободен 6 г. предсрочно в края на миналата седмица, но главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане във Върховния касационен съд да възобнови производството по условно предсрочно освобождаване и да спре изпълнението му. Повод е жалбата на бащата на убитото момче Христо Монов.

В закона не е определен срок за произнасяне на ВКС, всичко зависи от това кога ще се произнесе, напълно е възможно лицето да получи документи за самоличност и да напусне България, обясни Арнаудова. В такъв случай, ако ВКС вземе решение за възобновяване на производството и се отмени определението на Софийския апелативен съд, ще се отмени основанието за освобождаване и ще се използват всички възможни инструментите за връщането на Полфрийман в България за доизтърпяване на наказанието.

Съдът се е произнесъл, но аргументите на главния прокурор са, че е нарушил процесуалната форма, по която да се произнесе. В НПК се предвижда задължително произнасяне с решение, затова прокуратурата иска проверка. Произнасянето на съда е от 19 септември, реагирахме напълно адекватно в рамките на закона, коментира Арнаудова.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*