• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

10% повече дела в Административния съд в Добрич

Юли 14
15:05 2019
A+ A-
36 прегледа

416 дела са образувани в Административния съд в Добрич през първото шестмесечие на тази година - съобщи председателят му Красимира Иванова. За сравнение през първата половина на миналата година те са били 381.

Отчита се увеличение в размер на 10.3%. Ръстът на делата не е попречил на приключването им – смятат от институцията. В периода януари – юни 2018 г. свършените дела от един съдия средномесечно са 12,63, а през тази – 12,30. Петима са съдиите в институцията в Добрич.

Повишението на образуваните дела се дължи на изменения в Административно-процесуалния кодекс, с които подсъдността по Закона за управление на средствата от европейските фондове, когато решенията на управляващия орган касаят общини, премина в съответните местни административни съдилища. Образуваните такива дела в Добрич са 9.

11 са делата, образувани по жалби на областния управител на Добрич, като сред тях са и тези за отменените решения на общинските съвети за наредбите за местните данъци. Всички общини, освен Балчик, са обжалвали решението на Административния съд във Върховния.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*