Мрежа

Скандал! Родителите на кандидат-общински съветник източили 2 млн! (Вижте схемата им)

1 713
С Определение на Плевенски окръжен съд от 25 септември 2019 и вписано в Търговския регистър на 26 септември 2019 г. бащата на кандидата за общински съветник от ПП ГЕРБ в Мездра – Грегор Данков, е отстранен от длъжност като изпълнителен директор на „Екоинд” АД и член на съвета на директорите на предприятието.

Причината е, че в предприятието липсват 1 931 000 лв. /един милион деветстотин тридесет и един хиляди лева/, пише bulnews.bg. Владислав Данков, доскорошен Изпълнителен директор на „Екоинд”, е подписвал договори за заем със съпругата си – адвокат Данкова, която е в процедура на отнемане на адвокатските й права.

Договорът за заем е с бомбастичните 17 %  месечна лихва и неустойки. Плевенският окръжен съд е преценил, че тези действия на родителите на Грегор Данков застрашават „Екоинд” АД със щета от още над 600 000 лв., т.е. общата щета за предприятието ще надхвърли  2,5 млн. лева.

Пишман адвокатката Данкова прави 3 неуспешни опита да впише в Агенцията по вписвания особен залог на предприятие на „Екоинд” АД в нейна полза, забележете, само с подписите на съпруга си Владислав Данков, който притежава едва 34%  от акциите на предприятието и нейния подпис. Това е грубо престъпление – опит за кражба на предприятие и по тази причина независимият съд е взел такова решение, предават от Блиц.

Comments are closed.