• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Румъния е на първо място по злоупотреби с еврофондове от страните в ЕС

[Oct] 12
22:40 2019
A+ A-
5535 прегледа

Румъния е отчела най-много злоупотреби с еврофондове за периода 2014-2018 г. сред страните от Европейския съюз и заема второ място (след Полша) от гледна точка на стойността на измамите с европейски средства, се посочва в работен документ на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), цитиран от Медиафакс.

Според работен документ на Европейската комисия, използван за изготвяне на доклада на ОЛАФ за "Защита на финансовите интереси на ЕС 2018", Румъния е регистрирала 477 случая на злоупотреби с еврофондове в интервала 2014-2018 г., което я поставя на първо мястото в ЕС по този критерий.

От гледна точка на критерия за стойността на злоупотребите Полша заема първо място, отчитайки злоупотреби на стойност 109,8 милиона евро, следвана от Румъния с 62,2 милиона евро, Франция (28,9 милиона евро) и България (25 милиона евро), предава БТА.

Румъния и Италия са отчели през 2018 г. най-много случаи на злоупотреби в областта на финансовото подпомагане за земеделието и селското развитие, представляващи 61 процента от общия брой на нередностите, регистрирани на нивото на Европейския съюз, се посочва в документа.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*