• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Разпродават апаратурата на закритата болница в Елена

Февр. 04
12:18 2020
A+ A-
11439 прегледа

Синдикът на фалиралата общинска болница в град Елена обяви за продажба медицинското оборудване и обзавеждане. Лечебното заведение е обявено в несъстоятелност и от години не работи. Според обявлението продажбата чрез пряко договаряне е съгласно решение, взето от проведеното на 25.10.2019 г. събрание на кредиторите.

Дълговете на закритата МБАЛ „Д-р Димитър Моллов“ са над 1 милион лева към Националната агенция за приходите, за електроенергия и към доставчици на медикаменти и консумативи, в списъка на кредиторите е и община Елена.

Синдикът на болницата Мария Шукерова вади на тезгяха 106 артикула медицинска апаратура, оборудване и болнично обзавеждане на обща стойност близо 10 000 лева. Цените са на 50 % от пазарната стойност. За продажба са обявени кувьози, операционни лампи, рентген, ехограф, дефибрилатор, инвалидни колички, даже старинен зъболекарски стол. Търгът е насрочен за 28 февруари.

Болницата в Елена не функционира от 2011 г. В част от сградата се помещават общински хоспис, медицински център, кабинети на общопрактикуващи лекари и филиал на Спешна помощ.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*