• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Подменят голяма част от ВиК мрежата във Варна и областта с европари

[Oct] 10
12:51 2019
A+ A-
4674 прегледа

ВиК Варна сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма "Околна среда 2014-2020", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз на стойност 138,4 млн. лв., от които 96,8 млн.лв. са безвъзмездна финансова помощ. Проектът предвижда изграждането на 22,5 километра магистрални и довеждащи водопроводи, 81 километра канализационни мрежи и нова канално-помпена станция във Варна, близките курорти и областта.

"Едва, след като минат всички обществени поръчки за избор на подизпълнители, ще започне същинската работа по прокопаването в зоните, предвидени в проекта. Най-общо може да се каже, че това ще се случи след лятото на 2020-а година", каза управителят на дружеството Валентин Вълканов. По думите му в приоритетната част ще бъдат вилните зони, където все още няма канализация и курортните комплекси на север от Варна. Чрез този проект, освен подобряване на услугите по водоснабдяване и канализация, инвестиционните мерки ще доведат до решаване и на екологичните проблеми с качеството на водите за къпане в зоната на "Офицерския плаж" и Варненското езеро, твърдят експертите. Срокът за изпълнение на проекта е 47 месеца.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*