• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

"Паякът" в Бургас поскъпва - горива и заплати вдигали глобите

Януари 08
11:27 2020
A+ A-
5043 прегледа

Наказателният "паяк" в Бургас поскъпва. Завишението на глобите за неправилно паркирали автомобили е по предложоение на зам.кмета по финанси Красимир Стойчев и ще се гледа на предстоящото заседание на общинския съвет в края на месеца.

Като причина за новите тарифи в докладната си до местния парламент той е посочил увеличението на заплатите и разходите на персонала, многократното повишаване цените на горивата през последните години, поскъпналите разходи за поддръжка на репатриращитне автомобили, включително и маркировката и сигнализацията, установяващи правилата за ползване.

Глобите в Бургас не са променяни от 8 години и според зам.кмета актуализацията им вече била належаща.

Ако общинският съвет гласува предложение на Красимир стойчев, нарушителите в зона I вече ще плащат 55,20 лв. с ДДС глоба за преместване на колата им в наказателния паркинг. По тази тарифа ще се таксуват неправилно паркиралите автомобили в централна градска част, комплексите "Лазур", "Възраждане", "Братя Миладинови" и "Зорница".За зона II е определена санкцията от 62,40 лв. с ДДС за "Изгрев", "Славейков", кв. "Акациите" и "Победа".

Заради голямата отдалеченост от наказателния паркинг най-скъпа - 70 лв. с ДДС, ще е глобата за нарушителите в к-с "Меден рудник", кв. Сарафхово и Долно Езерово, срещу която ще могат да освободят автомобила си.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*