• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Млад китаец участва в 25-та конференция на ООН за промените в климата

Януари 03
14:38 2020
A+ A-
7749 прегледа

На 6 декември 2019 г. Уан Сиендзюн, млад мъж от селските райони на югозападната китайска провинция Съчуан, бе поканен в Мадрид, за да сподели своя опит от снимането на ледници на 25-та конференция на ООН за промените в климата.

През последните седем години Уан е направил 70 видеоклипа на ледници. Той е първият обикновен китаец, който говори на конференцията. За да повиши осведомеността относно глобалното затопляне, Уан показа, че след топенето на ледниците остават единствено пясък и скали, информира "Радио Китай".

През 2019 г. общата площ на природните резервати в Китай достигна 1,47 милиона кв.км, а горските резерви се увеличиха с 2,1 милиарда куб.м. Глетчерите, горите и животните са включени в един от последните планове на Китай за защитата на околната среда – проектът за изграждането на национален парк, който следва най-високите стандарти в управлението и защитата на световната екология.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*