Мрежа

Русия: Новите присъединени територии са под защитата на ядрения ни щит

От Кремъл заявиха, че 4-те украински области са под закрилата на ядрения арсенал на Русия

0 2 355

Дмитрий Песков, говорител на Кремъл заяви, че присъединените 4 територии от Украйна вече са под руския ядрен щит. Те бяха анексирани от Русия преди по-малко от месец след проведени местни референдуми.

Говорителят на Кремъл при запитване от журналисти дали новите области са под протекцията на ядрения чадър, той отговори, че те са неотменни части от Руската федерация и са добре защитени. Сигурността се осигурява точно на същото ниво, както и останалите територии на федерацията.

Изявлението идва в момент на напрежение между Русия и НАТО и на сериозно обостряне на тема ядрено оръжие.

Миналият месец президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Москва е готова да използва атомни бомби, ако това бъде предизвикано за териториална отбрана.

В отговорът президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че това изказване връща света до „Кубинската криза“ от 1962-ра година и приближава целия свят до Армагедон.

Украйна обвини Русия, че използва ирански дронове Шахед-136, като дори се появиха снимки на летящите апарати. Мнозина ги оприличават именно на иранските такива, но Москва отрича да използва такъв тип въоръжение в сблъсъка с Украйна. В същото време и Иран отрече да има военно снабдяване на Русия с летателните апарати.

Източник: dir.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 96 − 93 =