Мрежа

Русия гони „Дойче веле“ за нарушение на закона и „оправдаване на екстремизъм“

0 0

Руският парламент констатира, че „Дойче веле“ нарушава закона и ще поиска от външното министерство да помисли за отнемане на правото на германския оператор да работи в страната, съобщава „Ройтерс“, цитирана от news.bg.

Депутатът Василий Пискарев коментира, че в парламентарно разследване са открити случаи, в които „Дойче веле“ призова руснаците да присъстват на незаконен протест това лято.

Пискарев допълва, че парламентарното разследване също ще разгледа дали британското Би Би Си и финансираното от САЩ „Радио Свобода“ нарушават руското избирателно законодателство при своето отразяване.

„Днес комисията приключи разследването си по отношение на „Дойче веле“. По-рано казахме, че имаме определена информация, която за съжаление бе потвърдена. Докато действа на територията на Русия, „Дойче веле“ нарушава закони, много закони. Днес решихме, че определени органи трябва да отговорят на тези нарушения“, коментира Пискарев, цитиран от ТАСС.

„Открихме атрибути за оправдаване на екстремизъм в действията на репортерите и в самата медия“, допълва той.

Той коментира блогъра Владислав Синица, осъден по член 282 от Руския наказателен кодекс (Разпалване на омраза и унижение на човешкото достойнство).

„Синица призова да отвлекат и убият децата на служители на реда. Това ужасяващо цинично изявление бе счетено за екстремизъм от органите на реда и той беше обвинен съгласно член 282 от Наказателния кодекс. Присъдата е в сила. Всички мислим, че той е престъпник, екстремист … „Дойче веле“ смята, че той не е екстремист, а обикновен член на опозицията“, обяснява депутатът.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 61 − = 56