Мрежа

Поставените под №1 спряха българската двойка на европейското по плажен тенис

0 0

Поставените под №1 в схемата при мъжете Дориано Бекачиоли и Давиде Бернуси (Италия) спряха устрема на българската двойка Росен Ненчев – Борислав Бончев за класиране на 1/4-финал на Европейското първенство по плажен тенис в Кранево. Българите изиграха страхотен първи сет срещу фаворитите, но в края и късметът бе с италианците, като топка се удари в мрежата и падна в полето на българите и вместо сетът да продължи при 5:5, бе спечелен 6:4 от италианците. Впоследствие те взеха и втория. Влияние оказа и фактът, че Росен Ненчев бе с 38,6 температура, но все пак българите се бориха до последно и зарадваха родните фенове с доста добри отигравания срещу топ поставените.

Интересното е, че Росен Ненчев, който е сред най-добрите български състезатели по плажен тенис, е солист на Софийската опера и ученик на великия тенор Хосе Карерас, като през май Ненчев пя заедно с Хосе Карерас пред 12 000 в „Арена Армеец“ в София. След края на сезона в операта Ненчев се отдава на голямата си спортна страст – плажния тенис, и участието на европейското първенство, на което България е домакин. С победата си над унгарците Гюла Пинтер и Мате Ваяй българите Ненчев и Бончев влязоха в 16-те най-добри в Европа, преди да отстъпят на фаворитите от Италия.

Европейското първенство по плажен тенис се провежда от 5 до 8 септември в комплекс Therma Village в Кранево. Първите 4 в световната ранглиста при жените и №1, №3 и №4 при мъжете участват в битката за медалите. 126 състезатели от 19 държави се включиха в надпреварата. У нас пристигаха тенисисти от Италия, Русия, Сан Марино, Испания, Франция, Австрия, Кипър, Чехия, Естония, Германия, Англия, Гърция, Унгария, Израел, Латвия, Холандия, Полша и Португалия.

Българската федерация по тенис получи признанието да бъде домакин на шампионат на Стария континент за четвърти път. 

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 7 = 1