Пилешки шницели с билково масло

https://mreja.bg/jalto/pileshki-shniceli-s-bilkovo-maslo/63802 Mreja.bg
Пилешки шницели с билково масло


Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Тази седмица предлагам вариант за лесна рецепта с пилешко, която, за да спестим пърженето, можем да приготвим на фурна”, пише ни Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

За 4 порции:

600-650 г пилешка пържола от бут (без кожата)

100 г масло

2 яйца

2 скилидки чесън

брашно и галета за овалване

пресни зелени подправки

сол

черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Приготвяме билковото масло, като смесваме обикновеното с нарязани зелени подправки, сол на вкус и чесъна. Увиваме го във фолио и го слагаме във фризера.

Поставяме между две парчета фолио пилешкото месо и го начукваме на тънки шницели. Всеки овкусяваме със сол и черен пипер. В единия им край поставяме няколко резена масло и ги завиваме на руло.

Може да използваме и клечки за зъби, за да се задържат по-стабилно. При печенето маслото се разтопява, напоява и овкусява месото.

Потапяме оформените рула в разбито яйце, след това в смес от брашно и галета, пак в яйце и пак в брашно и галета. Поставяме ги върху намаслена и застлана с кухненска хартия тавичка.

Печем до златист цвят. Поднасяме месото нарязано на шайби и отгоре поставяме по малко от билковото масло.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.