Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Тази седмица предлагам вариант за лесна рецепта с пилешко, която, за да спестим пърженето, можем да приготвим на фурна”, пише ни Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
За 4 порции:
600-650 г пилешка пържола от бут (без кожата)
100 г масло
2 яйца
2 скилидки чесън
брашно и галета за овалване
пресни зелени подправки
сол
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяме билковото масло, като смесваме обикновеното с нарязани зелени подправки, сол на вкус и чесъна. Увиваме го във фолио и го слагаме във фризера.
Поставяме между две парчета фолио пилешкото месо и го начукваме на тънки шницели. Всеки овкусяваме със сол и черен пипер. В единия им край поставяме няколко резена масло и ги завиваме на руло.
Може да използваме и клечки за зъби, за да се задържат по-стабилно. При печенето маслото се разтопява, напоява и овкусява месото.
Потапяме оформените рула в разбито яйце, след това в смес от брашно и галета, пак в яйце и пак в брашно и галета. Поставяме ги върху намаслена и застлана с кухненска хартия тавичка.
Печем до златист цвят. Поднасяме месото нарязано на шайби и отгоре поставяме по малко от билковото масло.
Източник: https:www.24chasa.bg