Мрежа

Пазят в тайна къде е гробът на Джаго

Джаго издъхна на 60-годишна възраст, покосен от инфаркт, след двудневно пиршество на ромска сватба

0 45 155

Циганския Павароти, както наричаха приживе Джаго, е бил погребан тайно от близките си няколко дни след като си отиде, покосен от сърдечна недостатъчност. На изпращането му са били само хора от най-близкия му семеен кръг. Тялото на певеца е положено в едно от столичните гробища, но местонахождението не се споменава. Причината се оказа повече от тривиална – поради страха от това гробът му да не бъде разкопан от вандали и ограбен от алчни мургави събратя.

Според музиканти Циганския Павароти е бил погребан с микрофон, изработен от чисто злато. Цената на бижуто е няколко десетки хиляди левове. Скъпата вещ била подарена на Джаго за 50-годишния му юбилей от съпругата и цялото му семейство и той бил много привързан към нея. Затова фамилията решила да постави златния микрофон в ковчега му, а също и златни пръстени и гривни, които Митко Трайков е носел.

Стара ромска традиция е богаташи да се погребват, затрупани с много злато и скъпи вещи. В такива случаи гробовете се пазят в тайна или се циментират, за да не могат да бъдат изравяни от вандали. Такъв е случаят и с Митко Трайков-Джаго, който приживе също беше почитател на скъпите вещи.

Източник: вестник „Уикенд“

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 79 − 73 =