• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Здравният министър съобщи добри новини

Януари 20
21:02 2021
A+ A-
5043 прегледа

Здравният министър съобщи добри новини

Здравният министър най-после съобщи добри новини. Той заяви, че започва закриване на COVID-отделения. Ангелов заяви, че в рамките на 48 часа болниците трябва да имат готовност да възстановят тези легла, които сега са с ниска използваемост. В момента около 40% от тях са заети. 

Здравният министър коментира недоволството на хотелиерите и ресторантьорите, заявявайки че война не се печели с инат.

Ангелов изтъкна, че в този момент приоритет са здравеопазването, образованието, спорта и културата.

"Ако се противопоставяме едни на други, ще загубим това, което постигнахме. Знаете, че освободихме плановите операции, наблюдаваме стриктно как се повлиява заболеваемостта след отварянето на училищата от 4 януари. Виждаме, че засега тя се задържа константна", заяви здравният министър. 

Той заяви, че следващите мерки, които ще паднат, ще са в спорта и културата. В случай, че няма покачване на заболеваемостта на 18 февруари ще отворят моловете и заведенията.

Ако тенденцията се запази нощните клубове ще отворят две седмици след моловете. 

Здравният министър заяви, че от 4 февруари ще бъдат освободени около 37,5 % от системата на средното образование. 

"Вече няма клъстърно разпространение на заболяването, а само дифузно и този вариант е неприемлив. Никога не съм вземал решение под натиск, а само воден от науката и от практиката", заяви проф. Ангелов, цитиран от БЛИЦ.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*