• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Здравният министър Костадин Ангелов разкри кога махаме маските

Май 02
12:08 2021
A+ A-
5289 прегледа

В скоро време ще отпадне и още една от мерките

Здравният министър в оставка Костадин Ангелов отговори на един от най-горещите въпроси напоследък – „Кога махаме маските?“.

 

„Ще махнем маските, когато имунизираните са 65%, прогнозира здравният министър в оставка Костадин Ангелов, който бе на посещение в Пловдив. От думите му става ясно, че към момента ваксинираните са около 800 000, а поставената цел е за 3 млн. ваксинирани.

„Смятам, че до август ще се справим”, посочи той.

 

Той обяви, че в скоро време и капацитетът за сватбите ще отпадне.

„Това е техническа грешка. Много обсъждахме начина за влизане в страната и е допусната техническа грешка. Това ще бъде поправено още в първия работен ден. Хората, които планират сватби, да не ги отменят. Най-вероятно ще отпадне изискването за капацитет, важното е в заведението да няма капацитет над 50%”, допълни той.

 

 „Не може всеки собственик на заведение да си избира капацитета. Капацитетът е ясен. Има си нетна търговска площ и е казано на кв. метра колко човека трябва да има. Като разделите нетната търговска площ на квадратните метри получавате колко са хората, махате половината и получавате колко са на практика възможностите за 50% капацитет.

 

Навсякъде, където получим сигнали, ще направим проверка.

Истината е, че хората не могат да стоят много затворени, а хубавата новина е, че продължаваме да получаваме добри резултати, въпреки това, което се случва около нас. Проверки се правят постоянно. Пишат се актове и предписания. Сигнали могат да се подават на сайта на РЗИ и на Министерството на здравеопазването”, каза още Ангелов.

 

„От 10 май ще отворим и електроните записвания и хората ще могат да получават предпочитаната от тях ваксина в имунизационните кабинети. Електронният регистър е за хора, които идват в определен час през 10 минути и за този човек трябва да бъде направена ваксинация.

 

Нека да имаме и тази възможност за по-голям ред. Капацитетът с нея не е много голям, но ако имаме повече търсене, ще го увеличим. През май месец ще идват още ваксини и по 50 000 дози на ден могат да се правят. Надявам се да успеем”, заяви той.

 Източник: https:www.vesti.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*