• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Връщат и големите ученици в клас, ето при какви условия

Ноември 16
16:01 2021
A+ A-
15006 прегледа

Учениците от 5-и до 12-и клас ще могат да се върнат в клас и с осигурени безплатни тестове от училището, в което учат. Така те могат да започнат да учат присъствено още преди Министерството на образованието и науката да е предоставило безплатни. 

Това ще бъде разрешено с нова заповед на министрите на здравеопазването и на образованието и науката, която ще актуализира действащите в момента Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата.


Промените вече са подготвени в МОН и са изпратени за съгласуване в Министерството на здравеопазването, съобщиха от просветното ведомство. Очаква се самата промяна да стане факт в близките дни.

Междувременно в МОН са постъпили няколко устни и писмени запитвания от частни училища, които имат възможност сами да закупят тестове за по-големите ученици, за да възстановят изцяло присъственото обучение, без да чакат доставка от държавата.

„На всички тях е отговорено, че това може да стане след промяна в Насоките, утвърдени със спомената заповед на двамата министри”, посочват от МОН. В същото време обаче от социалните мрежи стана ясно, че едно от частните школа у нас вече е възстановило присъствените часове и за големите си ученици, пише Марица. 

Сподели
За автора
Lisa Stoilova

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*