• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Важна информация за данъците

Февр. 25
00:00 2021
A+ A-
4059 прегледа

Важна информация за плащането на данъци тази година

На брифинг по поовод данъчната кампания от НАП съобщиха важна новина за плащането на данъците. Срокът за да деклариране на доходите тази година се удължава до 5 май. Причина за петдневната отсрочка са почивните дни около великденските празници. 

От Националната агенция по приходите (НАП) обявиха по време на брифинга, посветен на данъчна кампания 2021 г., че по закон срокът за това е 30 април. 

За тези, които имат задължения, трябва да знаят, че срокът за погасяването им е до края на март. За данъкоплатците, които са еднолични търговци или земеделски производители, срокът за деклариране се измества от 1 март до 30 юни. Ако получаваме доходи и като физическо лице, и като едноличен търговец, и ако вече сме подали информация, то трябва да се отчетем два пъти - в края на април и в края на юни. 

Работодателите разполагат с време до 1 март, за да подадат справка за изплатени доходи на служителите си.

Тази година ще има нови данни, въведени в предварително попълнените декларации, които се очаква да са достъпни от 8 март 2021 г. Сред тях са доходите от онлайн търговия. 


От НАП напомнят, че достъпът до тези декларации се осъществява с валиден електронен подпис или ПИК, издаден безплатно от приходната агенция, пише БЛИЦ.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*