• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

В ход е полицейска акция за абитуриентските балове

Май 19
07:53 2021
A+ A-
7626 прегледа

Тя е на територията на цялата страна

Разпоредено е по традиция да се организира специализирана полицейска операция през целия месец май по отношение на абитуриентите.

 

Операцията се казва "Абитуриенти". Това заявиха от "Национална полиция" на брифинг относно предприетите мерки за баловете на абитуриентите, пише БНТ.


Кампанията "Абитуриенти" е започнала още от началото на май. Екипи на полицията навсякъде в страната работят усилено не само през деня, но и вечерно време.

На територията на цялата страна ще се осигурява подпомагане на движението особено там, където има образуване на колони. Осъществена е връзка с регионалните управления на образованието по всички територии, в това число и с ръководствата на училищата, в които се организират празненства с абитуриенти за тяхното изпращане. Така дефилетата извън училищните дворове да бъдат контролирани. По този начин се гарантира безопасността на всички участници в движението по пътищата.

От Националната полиция акцентираха, че когато се превозват пътници, повече от разрешеното в съответното превозно средство, в което те пътуват, това е нарушение.

Също така е нарушение, когато водачите разговарят по мобилните си телефони, без устройства, които позволяват свободното движение на ръцете. Изключително неправомерно и нарушаване на законите по пътищата е показването през различните видове отвори на автомобилите.

Това, което е характерно за последните години – от 2017 да 2019г. е, че се увеличава броят на установените нарушения на Закона за движението по пътищата. Голяма част от нарушителите, които са били установени, не са спазвали скоростните режими, съответно са разговаряли по мобилните си телефони, пресичали са на забранителен сигнал на светофарните уредби, в това число пешеходци.Източник: https:blitz.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*