• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Удължиха срока за техническите паспорти на сградите. Ето докога!

Май 11
06:22 2021
A+ A-
5166 прегледа

Причината за поредното удължаване е високата степен на несигурност

Срокът за изготвяне на технически паспорти на съществуващите строежи, бе удължен отново. Този пък до края на 2024 година.

 

Това предвижда проект за изменение на Наредба №5 от 2006 г. за техническите паспорти на строежите, публикуван от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за обществено обсъждане.

 

Промяната предвижда срокът да важи, както и досега, за сградния фонд – държавна, общинска или частна собственост, в това число строежите смесена държавна и частна собственост или смесена общинска и частна собственост, и техническата инфраструктура.

 

Причината за поредното удължаване е високата степен на несигурност, породена от пандемията от COVID-19 и последиците от нея. Именно те могат да доведат до сериозни затруднения за собствениците на сгради да се справят времево и финансово със сега определения срок за съставяне на технически паспорти – до 2022 г.Източник: https:retro.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*