• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Учителите недоволни от наредбата за носене на маски в час

Ноември 19
19:37 2020
A+ A-
3444 прегледа

Учителите са категорични, че маските не са достатъчни за овладяване на ситуацията

Лилия Стоянова, която е учител по информатика във Варна и модератор на фейсбук групата "Учители за безопасно образование", обяви в ефира на БНР какво е желанието на колегите й.

Тя заяви, че за да се овладее епидемията, всички ученици - от 1-ви до 12-и клас, трябва да преминат на дистанционна форма на обучение и това да остане така поне да края на 2020 година.

Пред БНР Стоянова каза, че маските в клас не са достатъчна защита. 

Според учителите е възможно тази мярка да е била решение, но в началото на учебната година.

Стоянова припомни, че точно тогава те са поставили искания за бактерицидни лампи в помещенията и маски с висок клас на защита за ученици и учители.

Тя заяви още, че образованието е двустранен процес и при добро желание може да бъде проведено на добро ниво, "не по-зле от присъственото обучение, единствено физическата връзка няма да я има".

Лилия Стоянова е категорична, че правителството трябва да подпомогне нуждаещите се, за да може да се премине в обучение в електронна среда за всички.

Тя допълни още, че решенията на МОН не са в полза на опазването на здравето на учителите, учениците и родителите и припомни. 

Учителката припомни, че вече има жертви и сред колегите й и техният брой е почти колкото починалите лекари.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*