• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Туризъм и коронавирус: Какви са прогнозите за Европа?

Юни 30
05:00 2020
A+ A-
2091 прегледа

Прогнозите за туризма в Европа не са обнадеждаващи

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие направи прогноза за туризма тази година в Европа.

Секторът осигурява заетост на над 27 милиона души и представлява около 10% от брутния вътрешен продукт на ЕС.

Дори и след призивите на Брюксел за координирана отмяна на наложените ограничения по граничните пунктове, Португалия реши да остане в изолация до края на месеца.

Пътуванията до Швеция все още не се препоръчват.

Немските туроператири работят по изготвянето на общ списък с безопасни държави извън ЕС. Засега препоръките за пътуванията са свързани със страните от Западните Балкани.

Препоръките на са за декларации за здравен статус и задължителни маски за всяко пътуване, а за пътуване със самолет – по-малко ръчен багаж и вентилация от болничен тип. Проветряване през прозорците е задължително за автобусите.

Но засега малко от жителите на Стария континент пътуват зад граница. 

Литва предприема мерки за стимулиране на туризма. Страната обмисля заплащане на всяка трета нощувка в хотел на своите посетители.

В северозападния италиански регион Пиемонт вече се обмислят мерки за мерки за зимния сезон. Властите възнамеряват цялото население в района да бъде тествано за COVID-19.

Междувременно стана ясно, че Еврокомисията настоява туристите, които са отложили почивките си заради пандемията да имат право не само на ваучери, но и да получат парите си. 

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*