• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Томислав Дончев посочи кой е единственият вариант за България

Ноември 13
19:49 2020
A+ A-
4059 прегледа

Томислав Дончев посочи единствения вариант за България

Томислав Дончев разкри кой е единственият вариант за България, за да продължи да се развива.

Той е категоричен, че ако целта ни е страната да се развива по-амбициозно в икономически аспект, трябва да откриваме и произвеждаме по-скъпи неща.

Вицепремиерът направи това изказване по време на публична дискусия, посветена на първи стълб от Националния план за възстановяване и устойчивост - "Иновативна България”.

Той коментира и разходите за иновации и за образование, заявявайки че те никога не са лукс и неслучайно са първият стълб в плана, пише БЛИЦ, позовавайки се на Трибюн бг.

Вицепремиерът разкри, че е предвидено 750 училища и 450 детски градини, общежития да бъдат тотално реновирани. Той поясни, че тези инвестиции са просто допълнение към основните инвестиции в сектор "Образование". 

Той допълни, че трябва да се научим да правим неща, които другите не могат. Вицепремиерът разкри, че още един специален фонд на стойност 490 милиона лева ще финансира изграждането на съпътстваща инфраструктура. 

Красимир Вълчев също подкрепи изказването по отношение на иновациите в образованието. 

Той заяви, че България няма кой знае колко много предимства и предстои да преминем през мащабни дигитални трансформации. Според него е необходимо по-задълбочено изучаване на математика и природни науки. 

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*