• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Томислав Дончев: Никой не е застрахован!

[Oct] 21
11:40 2020
A+ A-
7380 прегледа

Той подчерта, че всичко е въпрос на лична отговорност

"Нито една от мерките не са измислени от политиците, те са предложени от учените и експертите“. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев, в сутрешния блок на Нова телевизия.

 

Той направи този коментар по темата за прекъснатата визита на президента Румен Радев в Естония.

Томислав Дончев посочи, че относно въпроса дали Радев е под карантина, трябва медиите да попитат него.

 

"Всичко е въпрос на лична отговорност. Никой не е имунизиран от контрола на държавен орган. Аз също. Предполагам, че е бил предупреден", допълни Дончев.

„Не можах да разбера как някой член на правителството е лишил президента от вечеря в Естония. Не знам, ако има интрига, какво участие имаме ние. Въпрос на лична отговорност е. Никой представител на държавата не е имунизиран срещу контрол от страна на всеки държавен орган. Предполагам, че президентът е бил предупреден и всеки съвестен гражданин следва да се съобрази с препоръката“, добави вицепремиерът.

 

"На първо място имаме традиционен пакет по финансиране по кохезионната политика и селското стопанство. Имаме 9 милиарда евро за кохезионната политика, 2 милиарда по развитие на селските райони за периода до 2027 година. До края на октомври трябва да сме готови", каза Дончев.

 

"След това имаме Фонда за справедлив преход 1,2 милиарда и 6,2 милиарда за възстановяване и развитие. Целият пакет е 29 милиарда евро. Всичко е безвъзмездно без едни 4,5 милиарда евро, които може да вземем като заем", каза още Дончев.Източник: https:blitz.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*