• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Тези разкрития за COVID-19 попариха всички надежди

[Apr] 09
15:41 2020
A+ A-
30012 прегледа

Матовото стъкло може да се установи единствено чрез тънки томографски срезове

Разкритията на японски учени за COVID-19 попариха всички надежди.

 

Японските учени сочат, че са открили, че хората, които са преболедували от COVID-19 без симптоми, са със сериозни увреждания на белите дробове.

 

Те са провели изследване на състоянието на 104 души, заразили се с COVID-19 на круизния кораб „Diamond Princess“. Японците са изучавали резултатите на направените компютърни томографии. 

 

От 104-те пътника, 76 души са изкарали болестта, без каквито и да било симптоми. При повече от половината от тях са открити изменения в белите дробове – т. нар. "ефект на матовото стъкло". При останалата част от групата най-разпространени като симптоми били кашлицата (20%), температура (11%) и обща слабост (10% случая).

 

От разработката на японските учени става ясно, че дори и да е безсимптомно, прекарването на коронавирус не преминава, без да нанесе поражения върху хората. Промяната в прозрачността на белодробната тъкан е симптом, свързан с увеличаване на дебелината на стените между алвеолите. Матовото стъкло може да се установи единствено чрез тънки томографски срезове.

 

С подобни увреждания са хората, прекарали тежки пневмонии или заклетите пушачи. 



Източник: https:blitz.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*