• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Тези признаци издават, че сте прекарали безсимптомно COVID-19

Ноември 22
13:00 2020
A+ A-
17097 прегледа

Разбира се, тези признаци може да не се проявяват при абсолютно всички

Учени установиха какво може да се случи с организма ви, дори и да не сте усетили, че сте болни от COVID-19.

 

Сега това е най-честата диагноза в цял свят. Все повече хора прекарват болестта, а някои за жалост не успяват да се преборят с този бич. 


Понякога вирусът има леки симптоми и някои хора го изкарват на крак, без дори да разберат, че организмът им е бил изложен на голяма опасност. 
Учени са провели изследвания и са установили, че има няколко симптома, които може да ви разкрият, че вече COVID-19 е зад гърба ви и сте прекарали болестта.

Разбира се, тези признаци може да не се проявяват при абсолютно всички, тъй като всеки организъм е различен. Според наблюденията на хора, прекарали това заболяване, тези признаци се забелязват при повечето изследвания.


Ето какви са те:


ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ОЧИТЕ

- конюктивит
- ечемик

Тези проблеми могат да показват, че сте изкарали COVID-19. В някои случаи тези симптоми се появяват дори по време на самата болест, но това е изключително рядко. 

ПРОБЛЕМИ С ЧЕРВАТА

- диария
- запек
- болки в корема

По някаква причина тези симптоми се появяват след преминаването на болестта. Има обаче и още нещо. Ако вашата ковид инфекция протича в тежка или умерена форма с признаци на грип, хрема, кашлица, висока температура и т.н. то тогава подобни чревни проблеми може да се появят и по време на самото заболяване.


СЛАБОСТ

Всеки познава чувството на умора и слабост. В сравнение с това, през което преминават болните от COVID-19, това са просто цветя и рози. Лекари казват, че това отслабване на организма може да се наблюдава при някои хора, прекарали COVID-19 дори и в рамките на следващата година.

ЗАГУБА НА ВКУС И МИРИС

Този симптом често се появява по време на протичането на болестта. Всичко тук обаче отново не е толкова просто, както при точката с червата. 

Ако сте загубили мирис и вкус по време на заболяването, то тогава ще имате и други симптоми, типични за COVID-19. Ако обаче ги изгубите и нямате никаква друга симптоматика, то най-вероятно вече сте били болни и сте изкарали коронавируса. 

Има и още няколко признака, които могат да показват, че сте се разболели – задух, учестен пулс, ниско кръвно налягане, загуба на тегло.

 

ВАЖНО!

Тези признаци не доказват категорично, че сте имали коронавирус и могат да сигнализират и за други напълно различни проблеми. Важно е винаги да се свързвате с личния ви лекар при каквито и да е съмнения. Източник: https:jenata.blitz.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*