• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Световно проучване разкри защо страната ни се размина с трагичен сценарий по време на пандемията

Юни 03
23:20 2020
A+ A-
3321 прегледа

Световно проучване разкри защо България се размина с мрачен сценарий по време на пандемията

Международно проучване показва, че страната ни е на 15-о място в света по преобладаващо възрастно население. В него участват 50 страни, които са разделени на две групи – такива с преобладаващо най-възрастно население и такива с преобладаващо младо население. 

Средната възраст на българите е 43.7 години (при общо население от 6 948 445 жители, по данни за 2020 година).

Авторите на проучването са стигнали до извода, че българите могат да се похвалят и с относително здрав ген, най-вече по отношение на заболеваемостта и смъртността от диабет и онкологични заболявания, пише БЛИЦ, позовавайки се на Новини.бг

В заключение авторите споделят, че българите са развили резистентност към някои от най-коварните заболявания на нашето време. Учените са на мнение, че това е причината страната ни да се размине с трагичен сценарий, провокиран от пандемията от коронавирус.

В класацията със застаряващо население непосредствено след страната ни се нареждат Естония, Лихтенщайн, Унгария, Сърбия и Босна и Херцеговина.

Нидерландия, Швейцария, Финландия и Румъния заемат по-задни позиции в класацията.

Нигер е страната с преобладаващо младо населени. Там средната възраст на жителите е 14.8 години при население от 24 млн. души./

Монако е с най-застаряващо население, чиято средна възраст е 55.4 години при почти 40 000 души.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*