• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Страшно: Един от двата пола умира много по-често от коронавирус!

Август 31
15:17 2020
A+ A-
4305 прегледа

Един от двата пола умира много по-често от коронавирус, съобщиха учените!

Учените от катедрата по вирусология в Руската медицинска академия съобщиха страшна новина. А тя е, че един от двата пола умира по-често от заразата на годината, а може би и на века - Ковид-19. За нея още няма лек, няма и готова ваксина. 

Ръководителят на катедрата д-р Eлена Малиникова заяви, че повечето от жертвите на коронавируса са мъже. Думите й са следствие на многобройни проучвания и изследвания на вируса и усложненията от него.

Оказва се, че мъртните случаи, вследствие на заразата, са един и половина пъти по-чести при мъжете, отколкото при жените. А причината е една и тя е високото наличие на тестостерон.

"Тестостеронът се явява проводник за проникването на вируса в клетката и му осигурява по-добър и бърз достъп до важните органи в тялото ни", обясни Малиникова в ефира на телевизионен канал.

От проучванията им става ясно, че тестостеронът допринася за ускоряването на разпространението на инфекцията по цялото тяло.

Сподели
За автора
Силвия Борисова

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*