• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Смолянската болница с извънредни новини за първата жертва на свински грип у нас

Януари 19
13:58 2020
A+ A-
18081 прегледа

Състоянието на жената, която се лекува от свински грип в същата болница, е стабилно

От болницата в Смолян съобщиха извънредни новини за първата жертва на свински грип у нас.

 

51-годишният мъж от с. Борино, е постъпил в болницата в Смолян чрез Спешното отделение на 1 януари 2020 година.

 

Той се разболял от грипния щам H1N1 дни преди края на старата година, предава bTV. Лекуван е в отделение, след което седмица по-късно е приведен в интензивния сектор.

По време на лечението му в отделение била установена устойчивост на симптомите към обичайното лечение. Взети са проби за изследване.

 

„На 8 януари след извършен скенер на белия дроб пациентът е приведен в ОАИЛ с остра дихателна недостатъчност. Пациентът е бил интубиран, бил е на дихателен съпорт, проведено е комбинирано антибактериално, антивирусно лечение, но за съжаление в четвъртък рано сутринта е починал“, обясни д-р Емилия Апостолова, зам.-директор на болницата в Смолян.

 

Потокът на болните се увеличава, отчитат личните лекари. През неотложния кабинет вчера са преминали 40 души. Лекарите съветват да не се прибягва до самолечение.

 

"Това, което трябва да се знае за вирусните инфекции, че в началото не се прилагат антибиотици. Те просто не действат. Лечението е с противовирусни и симптоматични лекарства и затова е по-добре да бъде назначено от лекар", обясни д-р Юлияна Лазарова.

 

Според специалистите много важно е спазването на основните санитарни правила, за да не се допуска разпространение на грипа. Заболеваемостта в Смолянско е под емидемиологичните стойности и затова свижданията не са ограничени. Като предпазна мярка в болницата се препоръчва работя с предпазни средства.

Остава стабилно състоянието на жената, която се лекува от свински грип в Смолянската болница.Източник: https:blitz.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*