• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Скок на заплатите на медицинските служители! (ето какво обяви здравният министър)

Юли 28
12:37 2020
A+ A-
2952 прегледа

Скок на заплатите на медицинските служители, обяви здравният министър!

Най-после добрата новина! Всички служители в здравеопазването ще получат така чаканото увеличение на заплатите си. Това съобщи на извънреден брифинг лично новият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

 

И допълни, че четвърт милиард лева за здравеопазване ще бъде отпуснат до края на 2020-та година.

 

Месечните възнаграждания на лекари и медицински персонал на първа линия ще скочи с 30% за петте месеца на 2020 г. За целта са отпуснати допълнителни 12,4 млн. лева.


Още 11,3 млн. лева се предвиждат за бранша, 9,5 млн., от които ще бъдат предназначени за 44 лечебни заведения, лекуващи пациенти Ковид-19 и други инфекциозни заболявания.

 

"Нови 2 млн. лв. ще бъдат дадени на лечебните заведения за специфични белодробни болести. А до края на годината ще бъде осигурен допълнителен финансов ресурс в размер на 19 млн. лева",  увери здравният министър.

Над 17 000 лекари и повече от 44 000 експерти по здравни грижи, както и 10 000 души медицински персонал ще вземат по-високи заплати. А обещаните на медиците от първа линия 1000 лева са гарантирани до края на тази година за оставащите пет месеца от нея.

 

На въпрос докога гражданите, пристигащи от Турция, ще бъдат поставяни под карантина за 14 дни, здравният министър заяви, че в момента точен отговор няма. Ръстът на заболелите в южната ни съседка е голям и карантината ще падне едва тогава, когато няма риск за държавата ни.

Сподели
За автора
Силвия Борисова

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*