• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Size Ltd.: Кражби в големи размери

Март 28
10:38 2019
A+ A-
3540 прегледа
Size Ltd.: Кражби в големи размери
Дружеството НЕ Е лицензирано от Комисията за финансов надзор да предоставя инвестиционни услуги и дейности по смисъла на Закона за пазарите на финансови инструменти

На мрачния небосклон на менте посредниците, които работят на инвестиционния пазар в България без лиценз, изгря една нова звезда. Това е Size Ltd. с офис в достолепната сграда на ЦУМ на пъпа на София.

Това е дружество, което не еа лицензирано от Комисията за финансов надзор да предоставя инвестиционни услуги и дейности по смисъла на Закона за пазарите на финансови инструменти на територията на Република България и неговата дейност не се регулира от КФН, категорични са от комисията.

Инвеститорите следва да имат предвид, че при сключване на договори и подаване на нареждания, включително и предоставяне на парични средства за сключване на сделки с финансови инструменти, с дружества, които не са лицензирани от КФН или от компетентния орган на друга държава членка, може да бъдат измамени и да понесат значителни финансови загуби.

Ако си мислите, че финансовата индустрия в България се е криминализирала – прави сте. Ако си мислите, че само български граждани са целите на тези подли схеми – бъркате. Редица кипърски и израелски фирми отвориха представителства в София не само заради евтините офиси и работна ръка, но и заради пълната липса на регулация и усещането за надзорна анархия.

Тази компания Size Ltd.: също както и „ 24 Трейд“ и „Еxus Markets“ от близкото минало, пуска десетки обяви за работа с предложения за големи възнаграждения. Какво обаче се крие зад това щедро възнаграждение и какъв е бизнес моделът, който предполага да се плаща в пъти над стандарта на заплатите в България?

Отговорът е еднозначен – извършването на финанси престъпления. Схемите във всички тези фирми са едни и същи – вербовка на лица, говорещи различни езици с цел да се набави и обучи човешки ресурс за заблуда, измама и ограбване на граждани на Европейския съюз, Канада, арабските страни и Южна Африка. Всички тези дестинации се характеризират със засилена регулация (затова тези фирми са отворили офиси в България) и състоятелно население. Младите българи минават курс на обучение като целта е да запаметят запас от думи и термини, които се използват от финансистите.

Обясняват им, че не трябва да се виждат с клиентите при никакви условия и каквото и да се случи, трябва да ги изстискват до последния момент. Риск нямало, просто парите били добри заради щедростта на шефа им.

Това е поредното продължение на израелската следа. Преди броени седмици в резултат на съвместни действия на австрийски, немски и български власти в София беше арестуван един от организаторите на мащабна международна престъпна схема. Новината беше отразена и в Израел. Организацията за кибер престъпления съществува от дълги години и би могла да се нарече “пионер в крипто престъпленията”. Това пишат след свое разследване от fintelegram.news. Материалът е подготвен в съдействие с техни партньори от Израел, Германия и САЩ. Мрежата на “Вълкът от София” се разпростира от Израел до Европа, Русия, Кавказ, както и Северна Америка.

„Съветваме агенциите за подбор на персонал и уебстраниците за обяви за работа да избягват да подпомагат опасно злосторни схеми за финансови измами като Size“, коментираха надзорници. Ако ви потърсят от тази фирма, незабавно сигнализирайте в най-близкото управление на МВР или побързайте да пуснете сигнал в Комисия по финансов надзор.

източник - mignews.bgetrud.blogspot.com
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Валерия
преди 4 месеца
0
Нелюбезни, некоректни, неквалифицирани. Представителите на управлението на фирмата са доста млади и абсолютно неподготвени за това, което се опитват да правят. Мислят се за голяма работа, дори си позволяват да повишават тон на своите служители. Никак не се отнасят добре.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Вероника
преди 4 месеца
0
ОПАСНОСТ!! Наистина са измамнни, не изплащат обезщетения … има доказателства за много измами !
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хари
преди 4 месеца
0
Size Ltd са "Измамниците от ЦУМ", там се помещава офиса им!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Атанас
преди 4 месеца
0
Измамниции! Съглаасе съм с теб, Кирил. Не си заслужава!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Кирил
преди 4 месеца
0
Наистина не си губете времето да ходите на интервю там. Досега не съм попадала на толкова непрофесионални HR. Супер неподготвени, даже не знаеше за коя позиция ме е поканила на среща. Забравете и за feedback. Разбрах, че няма да има такъв след като видях обявата качена отново. Пълна пародия!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Коста
преди 4 месеца
0
Здравейте. Последните 3 мнения са със сигурност от HRките. Работех в компанията няколко месеца. Всички без опит започват на 640лв стартово възнаграждение. Има някакъв измислен трейнинг, който няма нищо общо с работата. На всичкото и отгоре ми казаха, че трейнърите са хора, който не ги е бивало на телефона. Момичето е имало 0 депозита за 1 месец и са я повишили в трейнър. Как ли??? Тийм лиидърите и мениджърите са също хора с доста високо самочувствие и то без покритие. Всеки обяснява и учи различно и няма никаква комуникация между тях. В рамките на 2 3 месеца се наеха и напуснаха около 60 70 човека. Приятелите на тийм лийдърите почват директно на по високи позиции и с по високо възнаграждение естествено. Има само 6 7 човека, който са повече от 4 месеца на работа. Съжалявам за загубеното време.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Сашо
преди 4 месеца
0
Абсолютно сте прави!! Аз същото съм от рибите в тяхната мрежа. Не се прием за балък, но истината е, че ме измамиха ...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Кристиян Василев
преди 4 месеца
0
няма нужда да Ви казвам, че ГДБОП се готвят за Вас, нали? Вие сте последната останала пирамида на израелците в София. Че идват идват...можете да проверите по погледа на шефа си когато го попитате дали има вероятност ГДБОП да ги заключат с фанфари и телевизия..... и по-добре не питаите наистина ли инвестират парите на клиентите - отговорът е НЕ, но ще Ви замаже очите с дълъг отговор, който не дава никакъв смисъл великият шеф се е подготвил за щурма на полицаите, въпросът ми е защо не е предупредил хората под него - гадая, че ще ги изпържи за да се спаси. но на шефа трябва да се вярва!!!! - дори и когато си с белезници на ръцете, нали?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Валентин
преди 4 месеца
0
Съгласен съм с вас, Данчо! Трябва да си платят за всичките злини...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Данчо
преди 4 месеца
0
Предупреждения за предстояща акция! - Кражби и злоупотреби от израелците към всички техни клиенти. - Опарени са канадци и англичани - Не изплащат обещетения;
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*