Сенки на мутри и избягали олигарси надничат зад атентата срещу Гешев!

Мафиотската машина се включи на пълни обороти за физическото елеминиране на главния прокурор

https://mreja.bg/novini/senki-na-mutri-i-izbyagali-oligarsi-nadnichat-zad-atentata-sreshtu-geshev-2/109750 Mreja.bg
Сенки на мутри и избягали олигарси надничат зад атентата срещу Гешев!

Мафиотската машина се включи на пълни обороти за физическото елеминиране на главния прокурор

Атентат с бомбен взрив с осколки и най-малко 3 кг тротил пред колата на главния прокурор на България Иван Гешев, в която той пътува заедно със семейството си. На това станахме свидетели в 21 век, в държава членка на Европейския съюз. 

 

Немислимо за всяка нормална цивилизована държава, но явно напълно възможно в България, където държавата и институциите вече от години са в пълен тупик. 

 

Бруталният атентат срещу Иван Гешев обаче е предшестван от поредица други събития, които подсказваха, че враговете на главния прокурор и на институцията прокуратура няма да се спрат пред нищо, за да го направят уязвим. Дори физически да му посегнат. 

 

Сега вероятно предстои да чуем цялата армия от анализатори, медии и фейсбук активисти, които работят за гвардията от противници на главния прокурор, да отричат случилото се, да го омаловажават, да се подиграят и дори може би да кажат, че Гешев сам е инсценирал случилото се. Никой няма да остане изненадан от това, защото именно така работи мафиотската машина – чрез манипулации на обществено мнение, пропаганда и в крайна сметка чрез атаки – явно вече не само словесни и чрез лобистко законодателство, а и физически.

 

Нека обаче си припомним, че откакто е на поста главен прокурор, а и малко преди това – докато беше първо шеф на Спецпрокуратурата, а след това и зам.-главен прокурор, Гешев е обект на непрестанни атаки, натиск, компроматни кампании, опити за неговото отстраняване по скалъпени доноси. Правиха се десетки опити да бъде променено законодателството, за да може главният прокурор да стане уязвим. Чухме какви са целите на мафиотските структури, които целят отстрелването му, още през 2020 година, в записани разговори с хазартния бос-беглец от правосъдието Васил Божков-Черепа. Гешев да бъде направен фигурант. 

 

По-късно, през настоящата година – първо през март, а после и през април, чухме и видяхме записи и кадри, разпространени от прокуратурата, на които бяха записани разговори и договорки за организацията на заговор за отстраняването на магистрати, висши полицаи и специално на главния прокурор. Видяхме и суми от порядъка на 400 000 евро за отстраняването на полицаи, 350 000 лв., платени на лобисти от банкера-беглец от правосъдието Цветан Василев в САЩ с цел премахването на Гешев. Чухме и видяхме как Красимир Каменов-Къро, Цецо от Белград, Митко BIRD-a, Овидиу Семенеску, Тони Иванов-Парфюма, Дилиян Георгиев и други участници в бандата планират сериозни действия, за да бъде в крайна сметка Иван Гешев разчистен от пътя им.

 

И събитията от последните 2 години, както и действията на изпълнителите на тези мръсни поръчки, доказаха, че организацията е стройна. Първо, преди 2 години Бюрото за защита на свидетели беше отнето от главния прокурор, защото уж не му трябвало. Политическите изпълнители на сценария тогава твърдяха, че главният прокурор не бил застрашен, наричаха служителите на Бюрото „преторианската гвардия на Гешев“, подиграваха се до цинизъм за това, че „обвинител номер 1“ е строго охраняван. В крайна сметка прехвърлиха в Министерство на правосъдието Бюрото и повече и не чухме за това какво в крайна сметка работи то. С две думи – унищожиха го.

 

Идеолог на манипулацията, че „Гешев е най-охраняваният човек в държавата“ бе бившият вътрешен министър Бойко Рашков, най-върлият враг на главния прокурор. Самият Рашков бе настанен на поста със специалната мисия да се бори именно за отстраняването и дискредитирането на главния прокурор и след като отнемането на Бюрото по защита от правомощията на главния прокурор беше факт, трябваше да се предприеме нова стъпка  - службите да бъдат унищожени. Изпълнители на тази поръчка този път се явиха партньорите на Рашков във властта – „Продължаваме промяната“, които преди няколко месеца  предложиха цели три законопроекта, за да поемат лично контрола над назначаването на ръководители в НСО, МВР и ДАНС. Същите служби, които са отговорни за опазването на националната сигурност на страната и които отговарят за сигурността на висшите държавни мъже, сред които и главния прокурор. 

 

И служебният министър на правосъдието Крум Зарков също запя в общия хор на враговете на Гешев и вече за втори път внася в Народното събрание обявеният за противоконституционен от почти цялата правна общност проект за т.нар. „механизъм за разследване на главния прокурор“. Отново с една единствена цел – отстраняването конкретно на Гешев като главен прокурор. 

 

Непосредствено преди Великден играта загрубя и преследвачите на главния прокурор показаха, че го дебнат и наблюдават отблизо, ползвайки т.нар. журналист Атанас Чобанов за пощенска кутия. В деня преди най-светлия християнски празник Чобанов пусна в личния си профил във Фейсбук снимка на главния прокурор в гръб в обществена тоалетна. Тогава за пръв път стана ясно, че Гешев не просто е мишена, а е активиран сценарий за радикалното му отстраняване.

 

Засега всички заредени „бомби“ от враговете на Гешев и в сферата на компроматите, и в законодателството гърмят нахалост. И затова явно, след като не успяха да го уязвят чрез психологически атаки, прибягнаха към стандартните мафиотски начини – с взривове пред автомобила му.

 

Макар че пробивът в сигурността на охраната на главния прокурор да е повече от очевиден и явно атакуващите го да са имали и вътрешна информация за маршрута му, бомбите им не свършиха задачите си този път. Това обаче едва ли ще е краят на заплахите срещу Гешев, който се оказа костелив орех. Затова и Цецо още е в Белград, Божков – в Дубай, Тони Парфюма – в Испания, Къро – в ЮАР и т.н. От страх. Но ако този път по една истинска случайност няма пострадали от взрива, приготвен за главния прокурор, утре устройството може да се окаже в колата или в дома му. Това вече не е опит за сплашване -  а атентат срещу държавността.

Източник: blitz.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.