• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Сачева помари с мрачна прогноза за края на пандемията

Юни 28
07:00 2020
A+ A-
2952 прегледа

Министър Сачева с мрачен коментар за края на извънредното положение

Социалният министър Деница Сачева направи мрачен коментар за края на извънредното положение. Тя заяви, че хората трябва да знаят, че все още нищо не е зад гърба ни.

Тя заяви, че и желанието на МС е час по-скоро всичко да приключи, но това все още това не е така. Сачева допълни, че през последните 20 дни има ръст не само в страната ни, но и цяла.

Цитирана от Дарик, тя заяви, че не само броят на тестовете е от значение, но и динамиката на пътуванията. Социалният министър добави, че според проучванията, 40% от сънародниците ни се страхуват.

Тя даде за пример детската градина на детето си и заяви, че част от родителите все още се страхуват и не пускат децата си.

Социалният министър добави, че около 82 000 са безработните у нас в резултат от кризата с короноварисуса. Тя заяви, че в последните две седмици, ежедневно приблизително около 2 000 души намират работа.

"Новото при мярката "60 на 40" е, че няма да се иска предприятието да е спряло, да има престрой или намалено работно време. Също отпада изискването да са платени данъците и осигуровките за миналата година, но те трябва да са декларирани", посочи министър Сачева.

Социалният министър заяви, че продължи отпускането на помощи за най-уязвимите. Тя допълни, цитирана от БЛИЦ, че на хора, които нямат нужда, няма да отпускат помощи.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*