• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Разширяват една от финансовите мерки

[Dec] 17
21:57 2020
A+ A-
5289 прегледа

Деница Сачева заяви, че една от мерките ще бъде разширена

Деница Сачева заяви, че предстои разширяване на една от мерките. Това ще се случи от първи януари и касае мярката „Запази ме“ , която ще се разшири. Това означава, че обезщетението от 24 лева на ден ще се увеличи. 

Тя поясни, че служителите получават по 24 лв. на ден, ако са осигурени на 8 ч. и са в неплатен отпуск. Социалният министър изтъкна, че тази сума представлява двоен размер на минималното обезщетение за безработица в страната и представлява малко над 80% от минималната работна заплата. 

За служители, осигурявани на 4-часов работен ден, сумите са по 14 лева на ден.

В предаването „Още от деня“ по БНТ, Сачева каза, че до момента подадените заявления са 4 019 за 19 576 работници. Почти половината от одобрените за компенсации са заети в ресторанти и питейни заведения.

Социалният министър заяви, че мярката продължава до 31 януари, 60/40 и 80/20 ще продължат до края на март, пише БЛИЦ. 

Сачева уточни, че до момента по мярката са изплатени 615 милиона лева и са запазени са 108 000 работни места. Тя каза, че от началото на март запазените работни места са над 200 000. Социалният министър поясни, че ако се наложи продължаване на мерките след март месец, ще бъде изтеглен заем.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*