• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Проф. Овчаров и проф. Павлов: Научната общност да защити твърдо българските ценности и история

Юни 21
17:10 2019
A+ A-
10701 прегледа

Научната общност трябва по-твърдо да защитава българските ценности и история. За това призоваха професорите Николай Овчаров и Пламен Павлов.

“Ограбват историята ни, преиначават я или я присвояват. Не само Северна Македония и Румъния, и е време на това да се сложи край. И не самоцелно, заради самата история, а защото това не е вярно и по този начин се изопачава съзнанието на милиони хора”, каза Павлов.

Двамата професори повдигат въпроса заради тезата на Македония, че Гоце Делчев е част от нейната история. Те подкрепят позицията на външния министър Екатерина Захариева, че София няма да прави компромис с историята.

И Дракула е българин, повториха професорите, които преди 2 седмици разкриха българския произход на влашкия владетел след разкопки на средновековния български замък в Свищов. Овчаров посочи доказателства, че влашките воеводи наследяват голяма част от българските традиции, мислене и език след падането на Българското царство през XIV в. Той прочете грамота, писана от Влад Цепеш на ясен старобългарски език.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*